Verslo pradžiamokslio pamoka Dusetų ,, Kepyklėlėje“
- Informacija
- Paskelbta: 2014 lapkričio 17, Pirmadienis 14:55
Spalio 21d. mūsų gimnazijos Ig klasės moksleiviai, besimokantys technologijų dalyko pagal maisto ruošimo programą, lankėsi Dusetų miestelio ,, Kepyklėlėje". Čia prekiaujama šviežiai iškeptais, dar šiltais, nebrangiais konditerijos gaminiais, kibinais, kava, arbata, ir maloniai ir kultūringai aptarnaujama.
2013 metų pavasarį Dusetose apsigyvenę vilniečiai Dalia ir Artūras Samoiliukai įregistravo naują UAB „VILDAVA". Ši įmonė tai pirmas nuosavas verslas D. ir A. Samoiliukams. Džiaugiamės ir dėkojame įmonės savininkams už ryžtą ir norą papasakoti jaunimui apie nuosavo verslo pradžiamokslį.
Maloniai šnekučiuojantis ponia Dalia išduoda paslaptį, kad abu su vyru yra sukaupę nemažą patirtį dirbdami konditerijos – kulinarijos baruose. Ponia Dalia konditere išdirbo 27 metus, todėl ši patirtis ir nulėmė verslo krypties pasirinkimą.„ Ėmėmės to, ką geriausiai išmanom", – kalbėjo kepyklėlės šeimininkė. Ji ir jos vyras Artūras ilgą laiką dirbo aukšto lygio restoranuose ir kavinėse, todėl ir dabar naudojasi sukauptomis konditerijos gaminių receptūrų žiniomis, žino, kad reikia viską gaminti be konservantų – taip pagaminti kepiniai bus ir skanūs, ir sveiki.
Sėkmingam kepyklėlės darbui savininkai įsigijo naujus, visus šiuolaikinių technologijų reikalavimus atitinkančius tešlos maišymo, kepimo įrenginius, šaldytuvus. Produktus savo gaminiams perka tik tuos ,kurie turi kokybės sertifikatus.
Šiuo metu įmonėje dirba keturi darbuotojai. Paklausta, kiek sausainių per dieną tenka iškepti, ponia Dalia maloniai nusišypso – turbūt neskaičiavo. Apie ateities planus kepyklėlės savininkai kalba nedrąsiai ir mums prisipažįsta, kad svajoja kepti savo firminį gaminį.
Palinkėjome sėkmės pradėjus verslą, pasivaišinome burnoje tirpstančiais cukrinukais ir besišnekučiuodami grįžome į mokyklą.
Šiandien sužinojome- tam, kad pradėtume verslą, reikia daug žinių ir darbo.
Technologijų mokytoja metodininkė D.Mieliauskienė